Cliënten helpen

‘Je kunt hier altijd aankloppen’

“Het is hier gewoon heel gezellig.” Wilma Zuiderwijk (61) komt sinds twee jaar iedere vrijdagochtend naar het inloopcafe. “Het is soms net een kippenhok”, lacht ze. Sinds kort bezoekt ze ook de maaltijden op vrijdagavond. ”Voorheen had ik een relatie en was ik vrijdagavond vaak bezet. Nu eet ik bijna altijd mee en kook ik regelmatig. lk heb vier kinderen, dus ja, ik heb wel wat grote pannen. lk kook thuis voor de hele groep, en Martin of Rens halen me dan op.”

Koffie drinken

Wilma woont al 36 jaar in de wijk Bouwlust en was altijd als vrijwilliger betrokken bij de wijk. “lk heb van alles gedaan, van peuteropvang tot speelotheek en kinderkampen.” Wilma ontmoette Martin tijdens een kinderactiviteit in de buurt. “We raakten aan de praat en Martin nodigde me uit om een keer koffie tekomen drinken bij het inloopcafe.”

Financiele vragen

“Wat heel fijn is,” vervolgt Wilma, “is dat je altijd met vragen kan aankloppen. Martin weet heel veel af van financiele zaken, hij helpt me regelmatig. En pas hielp Rens een handje om het grof vuil buiten te zetten. lk heb een aantal

klachten waardoor ik daar echt even hulp bij nodig had.”

Alpha-cursus

Wilma volgt oak de Alpha-cursus. “lk geloof wel dater meer is tussen hemel en aarde, maar of dat nou een God is, weet ik niet. lk laat iedereen daar vrij in. Wat me aanspreekt in de Alpha-cursus is dat je andere mensen ontmoet, samen eet en dat je met elkaar in gesprek gaat. lk heb er soms wel behoefte aan om te horen hoe andere mensen over iets denken. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, tech? Je kunt zelf bepalen of je over iets wilt meepraten. En heb je ergens geen mening over, dan is het oak geed.”

Word donateur!

Om de vele activiteiten van Stichting Leven in Zuidwest mogelijk te maken, is uw steun onmisbaar!

  • 3 euro: maaltijd voor een bezoeker bij een Kerst-, Paas- of Pinksterviering
  • 10  euro: hulp bij een eenvoudige vraag tijdens het Financieel spreekuur
  • 40 euro: cursusdeelname, inclusief maaltijd, voor een deelnemer aan een Alpha-cursusavond Steun ons werk daarom met een eenmalige of structurele gift op:

NL50 TRIO 0338 4758 85

Om ons werk structureel te steunen, geeft u in uw bankomgeving aan dat uw gift iedere maand afgeschreven mag warden.

Alpha-cursus

We zijn sinds half april onderweg met een mooie groep mensen. Negen deelnemers delen met elkaar het leven. Ze zijn open en kwetsbaar in de vragen die ze stellen, maar kunnen ook heel mooi getuigen over hoe ze God ervaren in de natuur, in de ander, in het lezen van de Bijbel en in gebed.

We hebben ook een indrukwekkend Alpha-weekend achter de rug met een bezoek aan het ‘Tuinhuis van God’ in Moerkapelle. In een omgebouwde vrijstaande woning is een prachtig decor gebouwd waar de eigenaar het evangelie vertelde. Het was een inspirerend verhaal waar we allemaal door geraakt werden. In de middagsessie stand de vraag centraal: ‘hoe kan ik vervuld warden met de Heilige Geest?’. We mochten voor verschillende deelnemers bidden voor de vervulling met de Heilige Geest. Sommigen zijn echt geraakt door deze dag.

Bid mee!

Dankpunten:

  • Alle eer aan God voor alle activiteiten en ontwikkelingen
  • Het ontvangen van een vrijwilligerskeurmerk
  • Alle mensen die betrokken zijn bij Leven in Zuidwest
  • De Pinksterviering

Bidden voor.

  • De Alpha-cursus en de deelnemers
  • Alle activiteiten die er georganiseerd warden
  • De Zomerweek

We hebben jou nodig voor de Zomerweek!

In de week van 8 augustus tot en met 11 augustus organiseren we een Zomerweek voor kinderen! Op vrijdag 11 augustus hebben we tussen 13.00 – 16.00 uur een straatspeeldag en daar hebben we jou bij nodig! Voor de opbouw, schminken, suikerspinnen draaien, popcorn maken, orde houden bij springkussens en het opruimen van het veld. Na de straatspeeldag gaan we met elkaar barbecueen op het Sterrenoord! Geef je op via  info@leveninzuidwest.nl, via Martin Schep (06- 51524917) of via Rens Snoep (06-50237632).

Pinksteren

Op eerste Pinksterdag hebben we een gezegende viering gehad. Met 30 wijkbewoners hebben we heerlijk geluncht, waarna het evangelie op creatieve wijze is verteld.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Recente berichten